DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Mevlana ilkokulu

İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi İSG Politikamız

.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Mevlana  İlkokulu olarak hayata ve yaşama değer katmak adına benimsemiş olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği politikamız bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımıza eğitimlerini sürdürebilecekleri güvenli ortamlar oluşturarak İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün erken yaşlarda kazanılmasını sağlamaktır.

Okulumuz bünyesinde eğitim almış tüm çocuklarımızın iş sağlığı ve güvenliğini anlamış ve hayatlarında uyguluyor olmaları hedeflenmiştir''Her işin başı İş Sağlığı Önlemi'' sloganıyla güvenli okul kavramını oluşturarak riskleri en aza indirmektir.

Çalışanlarımızın öğrencilerimizin, ziyaretçi ve velilerimizin sağlık ve güvenliklerini temin etmek için, yürürlükte bulunan İSG mevzuatlarına ve İSG ile ilgili diğer gerekliliklere uygun olarak tedbir almayı, Kişisel Koruyucu Donanım alıp kullandırmayı, tüm çalışanları yaptıkları işlerde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kurallara kesinlikle uymayı hedef ilke olarak benimser.

Okulumuzda olabilecek iş kazası ve meslek hastalıklarını doğurabilecek, emniyetsiz durum ve hareketleri, olası kaza risklerini etkin bir risk değerlendirmesini yaparak tespit etme ve riskleri en aza indirmeyi imkanlar dahilinde ortadan kaldırmayı,

İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin geliştirilmesi, yerleştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması için eğitimler yapmayı, çalışanların aktif  katılımları  sağlanarak ve  çalışanların görüşleri alınarak, uygulamaların ve tedbirlerin daha kısa süre içerisinde gerçekleşmesi için işbirliği içerisinde çalışmayı, tedarikçilerimizden İSO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına uygun çalışma yapmalarını ister.

Mevlana  İlkokulu Üst Yönetimi ve tüm çalışanları "Hiçbir iş; çalışanların can güvenliğini ve sağlığını tehlikeye sokacak kadar acil ve önemli değildir." düşüncesiyle yola çıkar.

Bu doğrultuda kurulmuş ve yürütülmekte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemimizin sürekliliğini sağlamayı

İSG Politikamız olarak TAAHHÜT ederiz.

Yayın: 30.10.2023 - Güncelleme: 31.10.2023 09:28 - Görüntülenme: 43

Etiketler :